Stensved håndbold i perioden 1970’erne

Tidligere damehåndboldspiller, badmintonspiller og foreningskvinde Connie Larsen fortæller:

Jeg flyttede, sammen med min mand Svend, til Stensved i slutningen af 1960’erne, og vi blev begge involveret i foreningsarbejdet.

For mit vedkommende i damehåndbold, hvor vi spillede udendørshåndbold i de første mange år. Det var en underafdeling af Stensved Gymnastikforening, og vi spillede rundt i Sydsjælland og på Møn og deltog bl.a. i mange stævner i sommerhalvåret i Bårse, Damsholte m.m.

Efter 1970 blev jeg ret hurtigt valgt til formand for afdelingen og dermed også af bestyrelsen i gymnastikforeningen.

Når vi spillede rundt i området, Møn og Sydsjælland, var det som regel af sted på cykel, men sådan var det jo dengang. Vi opbyggede også en aktiv ungdomsafdeling, som klarede sig ganske godt i turneringerne.

Efter mange – til tider ret hidsige debatter – fik man i 1979 opført Langebækhallen, og derefter rykkede både badminton og håndbold ind og blev indendørs idrætsgrene, og vi spillede nu mest i vinterhalvåret.

Efter nogle år stoppede jeg som formand for håndbolden. Vi havde måske ikke opnået de store resultater, men holdt mange i gang med en god idræt og dermed motion.

Min efterfølger som formand blev en dygtig spiller og leder, Kim Larsen, der opnåede gode resultater både med herrer og damer og en aktiv ungdomsafdeling, med mange aktive og tilskuere i hallen og de andre haller i området.

Senere der det gået noget tilbage her i området, men sådan er det jo ofte i de mindre foreninger og byområder.