Fodboldens udvikling i Kalvehave

Kalvehave Idræts Forening

K.I.F.

Vi skal tilbage til 30’erne, da man begyndte at spille fodbold i det gamle Kalvehave sogn. Fodbolden, som vi kender det i dag, startede i Danmark i slutningen af 1800-tallet inspireret fra ikke mindst England, men det tog alligevel nogle år, inden vi kom med her.

Vi ved, at der d. 13. januar 1935 var nogle mænd, der mødtes i Kalvehave og startede, hvad der skulle udvikle sig til Kalvehave Idræts Forening og at klubbens første formand var Jens Nielsen.

Klubben blev medlem af SBU (Sjællands Boldspil Union) og startede fra bunden i B rækken, hvad der i dag til svare til serien 5. Og i mange år var klubben i samme række, men rykkede dog op i A rækken. Man havde bane, hvor banen ligger i dag, hvor der senere blev bygget skole. Klubben byggede sit omklædningsrum samme steds og fik senere omklædning på skolen, og senere igen en tidligere lærerbolig. Som så mange landsbyklubber, har udviklingen gået i bølgedale.

Perioder med mange og gode spillere, og ungdomsafdelinger med meget svingende antal spillere. Men som så mange klubber i de første mange år, var der jo ikke mange aktiviteter at bruge fritiden på. Fodbold om sommeren og gymnastik om vinteren.

Hvis man skal nævne nogle markante spillere, der har været med i klubben, er den mest berømte utvivlsomt Keld Bak, der fik en strålende karriere i Næstved på divisionsholdet og var med på landsholdet i flere kampe.

Man har også haft besøg af kendte klubber. Her kan nævnes Brøndby, der med flere kendte spillede en “show-kamp” med flere af deres meget kendte spillere. Michael Falck har ligeledes spillet i klubben og vores tidligere borgmester og amtsborgmester Poul Christensen spillede i klubben i en årrække.

Klubben var ligeledes samlingssted for lørdagsballer m.m. i kroen og forsamlingshuset og har været en vigtig del af kulturlivet i det hele taget i Kalvehave-Viemose området.

Skrevet af Geert A. Nielsen