Arrangementer 2023

 

Årsmøde 2023

Igen i år fyldte Langebæk Lokalhistoriske Forenings årsmøde hele det gamle rådhus’ kantine med 60 oplagte medlemmer. Som vi kunne høre fra både formand og arkivleder, så går det godt i foreningen. Foreningen nyder stor opbakning og har rigtig flot fremmøde til arrangementerne – det er ikke alle foreninger forundt.

Vores formand Poul Holmquist Sørensen havde valgt at stoppe, men efter mere end 20 år i arkivet og 10 år som formand, så er det ham vel undt. Med mange rosende ord fra arkivleder Inge Langeskov-Nielsen og Vagn Boberg Nielsen kunne vi alle – med bifald – ønske alt det bedste for Poul. (Poul har lovet fortsat at komme om onsdagen).

Kasserer Holger Fugl gav os en gennemgang af regnskabet – det blev godkendt med applaus.

 

Herefter kunne vi byde vores nye formand Henning Holmkvist Hansen velkommen og sige tillykke med hans nye hverv. Alle ønsker det bedste for arkivet og fremtiden.

 

 

Dagens hovedtaler var Johannes Lundstrøm, København – søn af Ejner Lundstrøm Nielsen, som var aktiv modstandsmand på Møn – der kom og fortalte om et projekt, som han er initiativtager til og som arkivet deltager i. Den 10. oktober i år er det 80 år siden, at tyskerne etablerede en razzia for at fange en gruppe jøder, som var på vej til Liselund på Møn. Dette forpurrede Leo Købmand fra Kalvehave og reddede ikke blot 32 jøders liv og deres hjælpere men også den mønske flugt-organisation. Vi arbejder sammen med Lokalhistorisk forening Møn om en særudstilling i Stege, en “snublesten” over Leo Købmand samt en mindeplade på Kalvehave kirkegård.

Vi fik en spændende og levende beretning om, hvordan transporterne til Sverige foregik på Møn. Vi kunne mærke den frygt, der var for at blive opdaget… det kunne nemt koste livet. Nogen satte livet på spil, derfor blev mange heldigvis reddet.
 Klik her  >>   Hør indlægget her
Vi siger tak til Johannes, som fik et stort bifald med på vejen. Også en tak for fremmødet, vi ser frem til næste årsmøde.