Årsmøde i Langebæk

Succesfuldt årsmøde i Langebæk

Flere end 60 medlemmer fyldte kantinen på det tidligere rådhus i Langebæk, da Langebæk Lokalhistoriske Arkiv holdt årsmøde.

Dagens hovedindslag var journalist og forfatter Eva Damsgård, der fortalte om sit arbejde med sin seneste bog, “Præstø Krønike” og den store research, der ligger i at finde billeder, aner og kilder.

For det Langebæk-interesserede publikum fortalte hun om Elna Sarauw – senere Munch – der blev født i 1871 ved Petersværft som datter af en forstmand ansat ved Petersgård Gods. Hun giftede sig med Peter Munch (R), MF og udenrigsminister. Selv var hun med i kampen for kvindernes stemmeret, og hun var en af de fire første kvinder, der i 1918 blev valgt til Folketinget.

På årsmødet afgav formand Poul Sørensen end kortere beretning end normalt, da der kun var gået kort tid siden seneste corona-forsinkede årsmøde i november, og da der – ligeledes på grund af corona – ikke har været stor aktivitet hen over vinteren.

Arkivleder Inge Langeskov-Nielsen gjorde status over antallet af besøgende ved fysisk fremmøde på arkivet samt via arkiv.dk, laloar.dk og arkivets facebookside, hvor der dagligt lægges et billede op. Kasserer Holger Fugl Jakobsen kunne fremlægge et regnskab med et overskud på blot 4000 kroner – mest på grund af manglende aktiviteter i 2021.

Arkivet oplyser, at der fortsat er ledige pladser til arkivets udflugt 28. maj, hvor turen går til Hundested – tilmelding til formanden.

 

 

Om admin

Arkivet blev stiftet 01.11.1979 af Svend Aage Nielsen, Jens Jensen m.fl.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.